Over ons

Wie wij zijn…….

De bestuurders van de Houtclub Ede

Peter Niemantsverdriet

Voorzitter

Houtclub Ede

Rich Pontier

Secretaris

Houtclub Ede

Hein Wezenberg

Penningmeester

Houtclub Ede

 

Historie Houtclub Ede

In 1992 is een club liefhebbers uit Ede en wijde omgeving bij elkaar gaan zitten om zich bezig te houden met houtbewerking als hobby, de Houtclub Ede werd opgericht. Aanvankelijk was er op de locatie aan de Bremlaan in Ede bijna alleen maar handgereedschap. Al snel werd de behoefte aan machines en ruimte groter. Door middel van giften en subsidies werden er diverse zaken aangeschaft.

In 2013 werd de Houtclub Ede omgezet in de Stichting Houtclub Ede welke tot op heden deze naam draagt. Het doel van de Stichting Houtclub Ede is het bieden van zinvolle bezigheden in het kader van houtbewerking in de ruimste zin van het woord aan iedereen die bezig zijn met hout leuk vindt zoals bijvoorbeeld ouderen, mensen met een achterstand in welke vorm dan ook.

De Houtclub Ede, zoals het door alle deelnemers wordt genoemd, is uitgegroeid tot een gezellige en zeer ruime werkplaats voor houtbewerking. Uitgerust met professionele apparatuur zoals diverse werkbanken, een zaagtafel, een vlak/vandiktebank, kolomboormachines, afkortzaag, lintzagen, draaibanken en veel,…heel veel handgereedschap.

ANBI

De Houtclub Ede is een stichting, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Nederland. Sinds 29-01-2015 heeft Stichting Houtclub Ede de ANBI-status. Onze stichting is dus erkent door de belastingdienst als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het RSIN nummer is 852629837.

Onze donateurs mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Onze registratie bij de Belastingdienst. Ga naar de site van de Belastingdienst. Vul dan bij Instelling ‘Houtclub Ede’ in en bij vestigingplaats ‘Ede’.

Donaties: Als vriend of donateur van de houtclub of je kunt een vrijwillige bijdrage doen. Dit kan een financiële bijdrage zijn of bijvoorbeeld materiaal zoals gereedschap of hout. Iedere donatie wordt zeer gewaardeerd.

 

Is de Houtclub Ede iets voor jou?

Meld je aan

Lijkt het jou leuk om met ons samen aan houtbewerkingsprojecten te werken kom dan gezellig een keer langs en doe mee!